Kijkcijfers dinsdag 11 mei 2021

De TV van gisteren: Prima kijkcijfers voor terugkerend College Tour

12 mei 2021 08:18 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

College Tour keerde dinsdag na een afwezigheid van twee jaar terug op de buis. Hoofdgast Ilse DeLange zorgde ervoor dat er nogal wat te bespreken viel na afloop.

De Twentse zangeres liet zich tegenover Twan Huys in College Tour uit over de Nederlandse organisatie van het Songfestival. Ilse deed eerder met Waylon mee en werd tweede met Calm After The Storm en ze werkte nauw samen met winnaar Duncan Laurence. Toch is er niet eens een belletje gepleegd met de 43-jarige Almelose en dat raakte haar diep. Het merendeel van de 722.000 kijkers voor het interviewprogramma snapten haar frustratie wel.

Persconferentie

Zoals doen gebruikelijk was de coronapersconferentie van demissionair minister president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge het best bekeken programma van de dag. Vooral de nieuwe reeks versoepelingen waren voer voor social media. De Vooravond profiteerde er optimaal van en wist dankzij 1.536.000 kijkers het brons voor zich op te eisen.

RTL vs. SBS 

RTL zag RTL Boulevard met 910.000 kijkers nog net een plek in de top tien van de dinsdag veroveren. Snackmasters staat er met 820.000 kijkers vlak achter. SBS6 kende een matige avond, want alleen Hart van Nederland (520.000) en Lang leve de liefde (479.000 kijkers) nestelden zich in de top 25 van de dinsdag.

Meer over