De TV van gisteren: Rio Live weer heer en meester

Hoeveel mensen hun wekker zetten voor de 200 meter van Dafne Schippers is nog niet bekend. Maar ook zonder uitzonderlijke Nederlandse prestaties keken 2 miljoen mensen naar Rio Live.

Zij zagen bijvoorbeeld de eerste Nederlandse bokster ooit zichzelf naar de halve finale boksen. En omdat er maar weinig vrouwelijke deelnemers zijn, is Nouchka Fontijn na 1 wedstrijd al zeker van een medaille.

Hockey

Het dameshockey werd een thriller. Nederland wist in de reguliere speeltijd niet te winnen van Duitsland en dus kwam het aan op shoot-outs (een soort strafballen, maar dan anders). Daarin was Nederland een paak keer heel dicht bij uitschakeling, maar uiteindelijk sleepten de hockeydames toch de overwinning uit het vuur. In de finale spelen ze tegen Groot Brittanniƫ.

De slimste

Naast het voetbal trok alleen De slimste mens ook veel kijkers. 1,3 miljoen mensen zagen de kennisquiz waarin Coosje Smid de familie-eer hoog moest houden. Haar vriend Diederik Jekel en vader Ernst Daniƫl Smid werden beiden ooit derde in De slimste.

Meer over:

Reageren