Kijkcijfers maandag 20 juli 2020

De TV van gisteren: RTL 4 keihard onderuit met Married At First Sight: Second chance

21 Juli 2020 08:01 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Mark Engelen
Het zit RTL 4 niet mee deze zomer. De zender scoort nu zelfs met originele programmering nog verontrustend lage kijkcijfers.

Het is best pijnlijk: Married at first sight: Second chance is het enige programma in de hele uitzendweek dat nog niet eerder op televisie is geweest. Maar het scoort slechter dan menig herhaling. Zo ook maandagavond toen na een keurige 718.000 kijkers voor Ik weet er alles van heel wat mensen wegzapten en er uiteindelijk 305.000 kijkers overbleven die interesse hadden in de romantische perikelen van Marcel, Milly en Maxime. Nóg pijnlijker: de herhaling van Bureau Burgwallen deed het daarna met 310.000 kijkers zelfs iets beter. Gooische vrouwen sloot de avond af met een bedroevende, maar niet onverwachte 194.000 kijkers.

NPO 1 domineert

Het primetime aanbod van NPO 1 bestaat ook louter uit herhalingen, maar die slaan wonderwel toch een stuk beter aan. Zo noteerde Mooiste meisje van de klas een knappe 1,2 miljoen kijkers en voorafgaand aan het reportageprogramma van Jaap Jongbloed kon een herhaling van Spoorloos ook nog eens rekenen op 876.000 kijkers. Op de late avond heeft Op1 de laatste weken vrij spel en zette een prima score van ruim 1 miljoen kijkers neer.

De Slimste de sterkste

Uiteraard is ook deze week De slimste mens weer direct het meest in trek. 1,46 miljoen kijkers zaten weer klaar voor de kennisquiz waar ditmaal Selma van Dijk het onderspit moest delven. Daarna waren er een alles behalve ongunstige 711.000 kijkers over voor Nieuwsuur. Na de nieuwsrubriek zaten 252.000 wielerfanaten klaar voor de Joop Zoetemelk documentaire Joop! Eindelijk weer kampioen.

Meer over