KIJKCIJFERS VRIJDAG 8 FEBRUARI 2018

De TV van gisteren: RTL heeft leuke avond dankzij The Voice

RTL zit al tijden in de hoek waar de klappen vallen, maar kijkcijferhit The Voice of Holland deed vrijdagavond zijn naam weer eens eer aan. Naar de zangwedstrijd keken 2.031.000 mensen.

Met die score was het programma uit de koker van mediamagnaat John de Mol net niet het best bekeken programma van de dag. Die eer was, zoals vaker en haast traditiegetrouw, weggelegd voor het Journaal van 20.00 uur op NPO1. 2.148.000 kijkers stemden op het wel en wee in de wereld af.

Miljoenenpubliek bij NPO

De NPO had verder een hele goede avond met de derde plek in de ranglijst voor Flikken Maastricht. De serie trok 1.418.000 kijkers, terwijl De Wereld Draait Door 1.346.000 kijkers aan zich wist te binden. Ook 2 voor 12 en het WK afstanden in Inzell (schaatsen) trokken een miljoenenpubliek.

De Nieuwsuur-documentaire Altijd klaar voor de Tocht trok in de vooravond van NPO 2 ruim 290.000 kijkers. Hiervoor werd de organisatie achter de Elfstedentocht gevolgd in de voorbereiding op het evenement. Inmiddels is het al 22 jaar geleden dat de tocht voor het laatst is gereden. Nog nooit zat er zo veel tijd tussen twee Elfstedentochten.

Zware avond voor John de Mol

Het eerste programma van SBS6, de zender waarvan De Mol nu de baas is, vinden we op de 21e plek. Hart van Nederland met 573.000 kijkers. Veronica Inside wist weer de vaste kijkers te boeien. Naar de grappen, grollen en analyses van René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen keken een half miljoen mensen.

Meer over: