De TV van gisteren: Ruim 3 miljoen kijkers zien koning in Tilburg

28 April 2017 08:54 | kijkcijfers | Door Televizier

Koningsdag werd donderdag groots gevierd in Tilburg. Maar liefst 3.020.000 mensen zagen op televisie dat koning Willem-Alexander de kunst van het handen schudden nog lang niet is verleerd.

Koning Willem-Alexander vierde zijn vijftigste verjaardag in Tilburg. Deze keer nam hij niet de beroemde blauwe bus, maar het koninklijke treinstel naar zijn verjaardagspartijtje. Dat was voor veel mensen meteen het hoogtepunt van Koningsdag. Dat blijkt uit diverse geestige tweets. 

Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

Na afloop van de live-uitzending van Koningsdag was het de beurt aan Omroep Max, die met een koninklijk feestje op Paleis Soestdijk maar liefst 842.000 kijkers trok. Zij waren vooral geschrokken van het steenkolenengels van presentator Jan Slagter. Mart Smeets zal trots op hem zijn.

Help mijn man is klusser

Het draaide donderdag niet alleen maar om Koningsdag. Zo trok Help mijn man in klusser 1.320.000 kijkers. In tegenstelling tot vorige week, was het gisteren tijd voor een aflevering zonder ruzie. De man in kwestie was juist blij met de komst van John Williams. Hier was een groot deel van de kijkers zeer blij mee.

Al waren er ook mensen die de aflevering een beetje slap vonden.

Meer over