Kijkcijfers donderdag 1 februari 2024

De TV van gisteren: NPO-talkshow profiteert het meest van rapport Van Rijn

2 februari 2024 09:26 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA

Het rapport Van Rijn over de NPO en Matthijs van Nieuwkerk was donderdag het hoofdonderwerp in de talkshows. De NPO deed daar zijn voordeel mee doordat 908.000 kijkers op het programma afstemden.

Humberto Tan wist wist met zijn 625.000 kijkers de hoogste score van deze week voor zijn RTL-talkshow neer te zetten. Op1 bleef met 518.000 geïnteresseerden enigszins achter op de concurrentie. In de buurt bij Jeroen Pauw kwamen ze niet en op social media kreeg de interviewer lof voor de manier waarop hij het gesprek leidde.

Debuut

Bij Vandaag Inside maakte Lilian Marijnissen haar debuut. De voormalig leider van de SP mag vast bij de heren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen terugkeren want er stemden maar liefst 1.237.000 kijkers op het SBS6-programma af. In VI ging het uiteraard over het rapport Van Rijn en hoe Derksen daarover tekeer ging in de show bleek niet helemaal lekker te vallen bij de kijker.

SBS6 scoort

RTL Boulevard blijft toch ook wel in trek. Op het showbizzprogramma stemden 1.123.000 kijkers af. De zender krabt zich wel achter de oren wat Doet ie ’t of doet ie ’t niet betreft, want dat programma kwam niet hoger dan 796.000 kijkers. Tegelijkertijd wist SBS6 met Mr. Frank Visser doet uitspraak behoorlijk te scoren. 1.211.000 liefhebbers wisten het programma te vinden donderdagavond en zij zagen hoe twee buurvrouwen elkaar in de haren vlogen. Op social media genoot men ervan.

Dansshow

Project Dans van de NTR viel toch weer tegen en dat geeft aan dat dansshow toch wel enigszins passé zijn bij de kijker. De So You Think You Can Dance van de publieke omroep trok 665.000 kijkers.

Meer over