Kijkcijfers van vrijdag 10 augustus

De TV van gisteren: Spelletjes domineren vrijdagavond

Er waren vrijdagavond drie programma's die boven de miljoen kijkers wisten te scoren. Dat was uiteraard het Journaal van 20.00 uur, maar ook twee populaire kennisspelletjes.
Het Journaal wist op NPO 1 ruim 1.4 miljoen kijkers aan zich te binden. Op de tweede plek in de lijst van vrijdagavond vinden we Eén tegen 100De quiz, die wordt uitgezonden op NPO 1 en al sinds 2007 op televisie is, trok ruim 1.3 miljoen televisiekijkers. Daarmee had het een marktaandeel van 25 procent. In deze spannende aflevering wist een kandidaat zijn enige tegenspeler naar huis te sturen.

De slimste mens

Die andere quiz die het maar zo goed blijft doen op de Nederlandse televisie is De slimste mensOok deze week wist het NPO 2-programma weer meer dan een miljoen mensen aan zich te binden (1.1 miljoen). Daarmee bezet het de derde plek in de lijst van vrijdagavond. De quiz begon in Nederland in 2006 bij Talpa, maar daar was het allerminst een succes. Na een mislukt avontuur bij RTL 4 in 2009, zit het nu sinds 2012 bij de publieke omroep en weet het elk seizoen weer te scoren. Op Twitter was er weer volop commentaar, waarbij opviel dat Jaike Belfor fans heeft.

Veronica Inside

Deze week start het Eredivisie-seizoen, dus is het ook weer tijd voor de mannen van VI. Vanaf dit seizoen echter niet meer bij RTL 7, maar bij Veronica. Zoals bekend hebben de heren een overstap gemaakt naar John de Mol en gaat het programma vanaf nu door het leven als Veronica Inside. De heren, die een halfuur extra zendtijd hebben gekregen, begonnen sterk aan hun nieuwe avontuur met 674.000 kijkers. Er was wel wat kritiek.

Meer over:

Reageren