KIJKCIJFERS ZATERDAG 1 FEBRUARI 2020

De TV van gisteren: Sterke start voor Deze quiz is voor jou

2 februari 2020 09:04 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Presentatrice Linda de Mol had er weinig vertrouwen in, maar het is haar toch gelukt. Deze quiz is voor jou, haar nieuwe programma op SBS 6, scoorde zaterdagavond prima kijkcijfers.

In totaal stemden 1,1 miljoen mensen af op de nieuwe spelshow, terwijl het recht tegenover Wie is de mol? stond geprogrammeerd. En dat is dus een behoorlijke prestatie te noemen. Eerder sprake Linda nog van een 'kamikazeactie' en sprak ze de wens uit dat de kijkcijfers zouden meevallen. "Ik durf echt niets te zeggen over de kijkcijfers, ik hoop dat we in ieder geval minstens boven de 700.000 komen en het liefst richting het miljoen gaan. Maar de concurrentie is killing", zei ze. 

Op Twitter werd de quiz ook behoorlijk positief ontvangen, maar er waren wel aardig wat klachten over de werking van de app.

Wie is de mol?

Wie is de mol? moest deze weken wat inleveren ten opzichte van vorige week. Toen wist het nog 2,68 miljoen kijkers veilig te stellen. Deze week waren dat er 2,33 miljoen. Toch een kleine terugslag voor het populaire spel op NPO 1. Moltalk deed het wel ongeveer even goed als vorige week. Toen scoorde het een miljoen, nu zijn dat er 943.000.

RTL 4

RTL 4 kon deze zaterdagavond niet tippen aan het geweld van de NPO en van SBS 6. Het best bekeken programma op die zender is Wie ben ik? met 813.000 kijkers. De andere show van RTL 4 op de zaterdagavond is All together nowwaar slechts 716.000 mensen op af stemden. Daarmee zijn beide programma's overigens stabiel en scoren ze ongeveer gelijk aan vorige week.

Hoogvliegersde peperdure EO-reeks over vliegeniers, heeft het zwaar op NPO 1. Vorige week trok het nog 939.000 kijkers, terwijl er deze week 730.000 van overbleven.

Meer over