KIJKCIJFERS VAN MAANDAG 14 MEI

De TV van gisteren: Talkshow M start met 847.000 kijkers

15 mei 2018 08:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Robin De Puy KRONCRV
Margriet van der Linden (Moltalk, De tafel van taal) begon met haar langverwachte talkshow M, voortaan de vaste zomervervanger van De wereld draait door. De show trok veel bekijks.

De verwachtingen waren maandagavond hooggespannen. Zou ze het net zo goed doen als Matthijs van Nieuwkerk? Van der Linden deed het niet slecht, al waren de kijkers niet echt te spreken over de onderwerpen en gasten. Zo kwamen Boer zoekt vrouw, Arie Boomsma en Johan Fret aan bod. Gelukkig is het een dagelijks programma. Van der Linden heeft tijd genoeg om zich te herpakken.

Mr. Frank Visser doet uitspraak

M was niet het enige NPO 1-programma dat ondanks het goede weer scoorde. Maar liefst zes programma’s uit de top tien waren afkomstig van het eerste net. Ook SBS 6 deed het goed met Mr. Frank Visser doet uitspraak. Het programma trok 832.000 mensen naar de televisie. Volgens de kijkers stond een man centraal die duidelijk in de war was. Hadden ze hem wel een podium moeten geven?

Helemaal het einde

SBS 6 en NPO 1 deden het niet slecht maandag. Maar hoe zit het met RTL 4? De familiezender deed het zoals altijd goed met GTST en het Half acht nieuws, maar vooral in de subtop wist RTL te scoren. Zo trok The good docter 583.000 belangstellenden, RTL Boulevard 589.000 kijkers en Helemaal het einde! 600.000 enthousiastelingen. Vooral over het laatste programma werd veel getwitterd. Ocke bleek namelijk beter in delegeren dan helpen.

Lees ook: Drie miljoen mensen zien Waylon achttiende worden

Meer over