De kijkcijfers van vrijdag 4 oktober 2019

De TV van gisteren: The Masked Singer blijft kijktopper

5 oktober 2019 08:56 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
The Masked Singer heeft ook met de tweede aflevering de kijkcijfers van de vrijdag naar zijn hand gezet. De zangshow van presentator Ruben Nicolai trok 1,4 miljoen kijkers en was daarmee op primetime het best bekeken programma van de dag.

De eerste aflevering van The Masked Singer, het programma dat is overgewaaid uit Zuid-Korea, trok bijna 1,5 miljoen kijkers. Ruben Nicolai en cs. houden dus hun publiek vast. Dat valt niet te zeggen van concurrent Dance Dance Dance

Dance Dance Dance

Naar de dansshow op SBS6 keken 582.000 mensen, terwijl vorige week nog 760.000 liefhebbers afstemden. Daarmee verloor het programma dus de concurrentiestrijd met The Masked Singer. Pijnlijk gegeven is dat de dansshow slechts 1/3e van de kijkers van concurrent RTL had op hetzelfde moment.

Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam scoorde evenals The Masked Singer een miljoenenpubliek. De politieserie wist 1,2 miljoen kijkers te trekken en staat daarmee op de derde plek van de dag. Het best bekeken programma van de vrijdag was zoals traditiegetrouw het NOS journaal. Naar het nieuws van 20.00 uur keken 1.808.000 mensen.

Beau vs. Pauw

Op de late avond profiteerde Beau van Erven Dorens van de goede cijfers van The Masked Singer. Ruim 849.000 mensen bleven hangen voor zijn talkshow. Naar concurrent Pauw keken 912.000 mensen. In de show van Beau zaten onder anderen Frank Dane en Nielson. Laatstgenoemde kreeg een gouden plaat voor het nummer Ik sta jou beter, die hij maakte met Kris Kross Amsterdam.

Meer over