Twee keer zoveel kijkers

The Masked Singer troeft Dance dance dance af

28 september 2019 10:27 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL
Er werd vooraf veel over gesproken: de strijd tussen The Masked Singer van RTL 4 en Dance dance dance van SBS 6. Op vrijdagavond stonden ze lijnrecht tegenover elkaar geprogrammeerd. Uiteindelijk wist The Masked Singer met vlag en wimpel aan het langste eind te trekken.

De strijd om de kijkers lijkt alles behalve een eerlijke strijd, aangezien RTL 4 altijd al meer kijkers trekt dan SBS 6, maar toch trok SBS alles uit de kast om een waardige concurrent te vormen. Waar The Masked Singer het best bekeken programma van de avond werd met 1.49 miljoen kijkers, bleef Dance dance dance steken op 760.000 kijkers. Zeker niet slecht voor prime time op SBS 6, maar vermoedelijk werd er beter gehoopt.

Dance dance dance komt van RTL

Sowieso is het een enigszins pikante strijd, aangezien dansprogramma Dance dance dance tot 2018 te zien was bij RTL 4. John de Mol haalde het programma weg bij RTL en programmeerde het op SBS 6. Dat was overigens niet het eerste programma dat die weg bewandelde. Dance dance dance werd overigens altijd al gemaakt door Talpa, het bedrijf van De Mol.

The Masked Singer slaat aan

Met The Masked Singer haalde RTL een format in huis dat direct lijkt aan te slaan. In het programma gaan twaalf bekende Nederlanders op de planken staan om een liedje ten gehore te brengen. Ze doen dit in een pak, waardoor ze onherkenbaar zijn. Uiteindelijk moeten de juryleden proberen te achterhalen wie er in de pakken zitten. Daarnaast stemt het publiek uiteindelijk over het feit wie zijn pak moet uittrekken en naar huis moet. De eerste afvaller is reeds bekend.

Meer over