De kijkcijfers van vrijdag 16 oktober 2020

De TV van gisteren: The Masked Singer verbreekt alle records

17 oktober 2020 08:32 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Het succes van The Masked Singer is ongekend. De RTL4-show verbreekt record na record en deed dat vrijdag ook met de vierde aflevering van het tweede seizoen.

The Masked Singer wist vrijdag 2,6 miljoen kijkers te trekken, een record voor de zangshow waarin BN’ers van onder een masker optreden en de jury bestaande uit Buddy Vedder & Gerard Joling aan de ene kant en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver aan de andere kant moeten raden wie er op het podium staat. Nog niet eerder trok het entertainmentprogramma, met Ruben Nicolai als presentator, zoveel kijkers.

Kim en DJ

De eerste afleveringen waren met 2 miljoen, 2,2 miljoen en 2,3 miljoen kijkers al enorme hits, maar vrijdag zagen 2,6 miljoen kijkers wie er schuil gingen achter de maskers van het personage ‘de koning’ en ‘het skelet’. Laatstgenoemde was Kim Feenstra, die enkel door Gerard Joling werd geraden. Diederik Jekel was de andere BN’er die de show moest verlaten, maar op hem was niemand gekomen.

Top 

The Masked Singer was door de 2,6 miljoen kijkers het best bekeken programma van de vrijdag, gevolgd door het NOS journaal van 20.00 uur (1.925.000) en Jinek (1.508.000). De top tien van de vrijdag was sowieso een bijzondere, want op De vooravond na (999.000 kijkers) trokken alle programma’s in de top van de vrijdag een miljoenenpubliek. Cijfers waarbij André Rieu op het Vrijthof aardig bij in de buurt kwam met 941.000 kijkers.

Meer over