Kijkcijfers vrijdag 9 oktober 2020

De TV van gisteren: The Masked Singer breekt opnieuw record

10 oktober 2020 08:47 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Met The Masked Singer heeft RTL 4 een schot in de roos te pakken. Het tv-programma brak vrijdagavond wéér een record met dit keer bijna 2,3 miljoen kijkers.

De openingsaflevering van The Masked Singer wist twee weken geleden 1,96 miljoen kijkers te trekken. Vorige week was het muziekprogramma goed voor 2,18 miljoen kijkers. En gisteravond schakelden schakelden maar liefst ruim 2,29 miljoen kijkers naar RTL 4. Dit keer waren de Aap, de Astronaut, de Muis, de Vos en de Zebra aan de beurt om (de sterren van de hemel) te zingen. Kijkers raadden op Twitter volop met de juryleden mee.  

Bed & breakfast 

De andere hit van de vrijdagavond, is uiteraard Bed & breakfast (NPO 1). Het was de slotaflevering van dit seizoen en die trok ruim 1,18 miljoen kijkers. De koppels reisden af naar de B&B's waar uiteraard weer het een en ander op aan te merken was. Het onderwerp van de aflevering: (het gemis van) haakjes.

Rijdende rechter 

Na Bed & breakfast wist Rijdende rechter nog ruim 1,14 miljoen kijkers voor zich te winnen op NPO 1. Dit keer kwam de zaak van autokoper Nico en autoverkoper Evert voor. Nico had een goedkoop autootje bij Evert gekocht, maar die werd afgekeurd. Evert maakte een uitzondering en zei dat Nico de wagen terug mocht komen brengen. Maar die lag ondertussen al op de sloop... 

Familie Gillis: massa is kassa 

En na nog twee extra afleveringen, kwam deze vrijdagavond toch echt een eind aan Familie Gillis: massa is kassa. Maar Peet en Nicol hebben leuk nieuws voor hun fans: er komt een tweede seizoen!

Jinek en Op1

Qua talkshow won Jinek (RTL 4) de vrijdagavond met ruim 1,29 miljoen kijkers. Op1 (NPO 1) was goed voor 812.000 kijkers - een stijging ten opzichte van vorige week, toen er 568.000 mensen keken.

Meer over