De kijkcijfers van vrijdag 6 november

De TV van gisteren: The Masked Singer verpulvert concurrentie

7 november 2020 09:08 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten/RTL
The Masked Singer is opnieuw de grote winnaar van de vrijdagavond. Ook andere zenders doen het goed met diverse programma's, maar tegen dit geweld kan niemand op.
Vorige week wist The Masked Singer de grens van drie miljoen net niet te passeren en ook deze week lukt het niet, al scheelt het niet veel. In totaal keken 2.93 miljoen mensen naar de populaire show op RTL 4, waarin bekende Nederlanders anoniem in een pak een lied ten gehore brengen. Vorige week keken 2.96 miljoen mensen, dus het kijkcijferaantal blijft uitermate stabiel. Ook op Twitter is het programma razend populair en wordt gretig gepuzzeld.

Nieuw duo bij Op1

The Masked Singer mag dan de grote winnaar van de vrijdagavond zijn, toch stelt de NPO daar ook prima kijkcijfers tegenover. Bij Op1 werd een nieuw verrassend duo gelanceerd, namelijk Paul de Leeuw en Astrid Joosten. De kijkcijfers waren prima, er keken namelijk 1.28 miljoen mensen. Het zijn er wel wat minder dan Jinek, dat 1.54 miljoen kijkers aan zich wist te binden. De reacties op het nieuwbakken duo zijn behoorlijk goed.

SBS niet best

Bij SBS 6 gaat het er momenteel niet al te soepel aan toe. In de dag top 25 staat slechts één programma van de zender, namelijk Lingo op plek 24 met 443.000 kijkers. Wat verder opvalt is dat het amusement bij de NPO het wel goed doet. Zo trok quiz 2 voor 12 (NPO 2) weer een keurige 1.11 miljoen kijkers, zat Droomhuis gezocht (NPO 1) met 1.06 miljoen ook net boven de miljoen kijkers en scoorde De rijdende rechter 941.000 belangstellenden. 

Meer over