De kijkcijfers van vrijdag 4 december

De TV van gisteren: The Voice deelt stevige dreun uit

5 december 2020 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL Nederland
Op een koude vrijdagavond besloten veel Nederlanders om eens lekker voor de buis te gaan zitten. Dat resulteert in hoge kijkcijfers, met The Voice of Holland als grote winnaar.
Het waren er net geen twee miljoen voor The Voice op RTL 4, maar 1.93 miljoen mensen stemden af op de audities van de populaire talentenjacht. Vorige week wist het wel net boven de twee miljoen kijkers uit te komen. Het meest opvallende moment uit de aflevering was de actie van Anouk, die nogal tekeer ging tegen een kandidaat. Dat was dan ook het gesprek van de avond op Twitter.

Ik vertrek

Een andere kijkcijferknaller op de vrijdagavond is natuurlijk Ik vertrek. Sinds vorige week zijn er weer nieuwe afleveringen op de buis en dat kan de kijker wel waarderen. Deze week stemden 1.24 miljoen mensen af op het programma op NPO 1, waarin de familie Mensing naar Italië vertrok. Uiteraard was dit ook weer voer voor getwitter.

Beau gaat lekker

Beau van Erven Dorens heeft zijn draai ook prima gevonden op de vrijdagavond. Met zijn talkshow Beau wist hij vrijdagavond 1.23 miljoen mensen naar de buis te trekken. Ook NPO 2 deed het erg goed met 2 voor 12, een quiz die al heel lang meegaat maar niet aan populariteit lijkt te verliezen. Dit keer keken 1.28 miljoen mensen.

Op NPO 1 was het weer tijd voor Floortje Dessing, die dit keer niet de wereld over vliegt, maar in eigen land op zoek gaat naar lieden met een verhaal. Iets meer dan een miljoen mensen keken naar Floortje. Talkshow Op1 moest het dit keer doen met een aantal van onder de miljoen en legt het dus ruim af tegen Beau. 958.000 mensen keken naar de talkshow van NPO 1.

Meer over