Kijkcijfers woensdag 18 maart 2020

De TV van gisteren: Topcijfers voor NPO 1 klassiekers

In deze onzekere tijden lijkt Nederland steeds meer te hangen aan tradities en vaste waarden, zo ook op kijkgebied. De oude, vertrouwde titels van NPO 1 lieten de concurrentie ver achter zich.

DWDD scoorde in de vooravond een keurige 1,76 miljoen kijkers en na 3,1 miljoen voor het Acht uur journaal bleven een slordige 2 miljoen kijkers zitten voor Tussen kunst en kitsch. Daarna was het de beurt aan de Rijdende rechter die voor het oog van 1,6 miljoen kijkers een geschil slechtte over rolstoelvervoer en bijbehorende keurmerken. Op1 sloot af met een riante 1,3 miljoen kijkers.

SBS tweede op primetime 

SBS 6 was op primetime een uurtje de op één na best bekeken zender van het land dankzij Steenrijk, straatarm dat maar liefst 954.000 kijkers wist te trekken. Van dat aantal bleven er echter slechts 339.000 zitten voor De sollicitatie.

Bauer heeft het lastig

RTL 4 schoof vanwege de coronacrisis met de programmering waardoor Goed voor elkaar van Frans Bauer van dinsdag naar woensdag verschoof. Ook was het feel good programma een uurtje eerder te zien, direct na GTST. Maar waar de soap 874.000 kijkers noteerde, bleef Frans steken op een wat teleurstellende 502.000 kijkers, terwijl er online lovend werd gereageerd. Jinek haalde de schade daarna keurig in met 808.000 kijkers. 

Meer over:

Reageren