Kijkcijfers dinsdag 12 november 2019

De TV van gisteren: Topserie Fleabag begint dramatisch op Net5

13 november 2019 08:46 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Net5
De Britse comedyserie Fleabag was de sensatie van het jaar. De reeks werd overladen met prijzen en de VPRO riep Fleabag uit tot een van de beste series van de laatste jaren. Net5 kocht de serie, maar voorlopig lopen de kijkers nog niet bepaald warm. 
Net5 zendt op primetime dubbele afleveringen uit van Fleabag maar de kijkcijfers waren dinsdagavond dramatisch. Naar de eerste aflevering keken 107.000 mensen, nog eens 86.000 mensen bleven zitten voor de tweede. 

De rijdende rechter

Waar die kijkers dan wel warm voor liepen? Voor het oude vertrouwde De rijdende rechter waarin buren ruzie hadden over een perenboom waar peren uit vielen. Het stel dat genoeg had van al die peren had in 2011 al eens het oordeel van De rijdende rechter gevraagd voor een ruzie met de buren aan de andere kant. 1,4 miljoen kijkers zagen dat de peren mogen vallen waar ze willen.  

Paleis voor een prikkie

De voetbalvrouwen wonnen in de EK Kwalificatie van Slovenië en dat werd gezien door 1,3 miljoen mensen, Opgelicht en Opsporing verzocht trokken beiden 1 miljoen kijkers. Het Sinterklaasjournaal trok meer kijkers dan maandag en kwam uit op 937.000. SBS6 scoorde weer lekker met Paleis voor een prikkie. Frank & Rogier waren goed voor 771.000 kijkers. Ze knapten dit keer het huis op van een moeder en haar twee dochters. 

De metamorfose viel dit keer niet bij iedereen in de smaak.  

Meer over