Kijkcijfers maandag 22 juni 2020

De tv van gisteren: Torenhoge kijkcijfers voor Veronica Inside na Akwasi-rel

23 juni 2020 08:58 | kijkcijfers | Door Dominique Hofman

© Videostill Veronica Inside
Alle commotie rondom de uitspraken van Johan Derksen in de aflevering van Veronica Inside vorige week, heeft het programma geen windeieren gelegd. Met ruim 1.7 miljoen kijkers was het programma na het NOS 20.00 uur Journaal het best bekeken programma van de maandag.

De uitzending van Veronica Inside scoorde vorige week nog 609.000 kijkers. We kunnen dus concluderen dat een groot deel van de Nederlandse kijkers wilde zien of er wat over de uitspraken van Johan Derksen gezegd werd en (de belangrijkste vraag voor velen) of Derksen zijn excuses aan zou bieden. Dat laatste deed hij niet, maar de hele uitzending van het programma stond verder in het teken van de uitspraken.  

Schijnheilige Genee 

Ook op Twitter ging het los over het programma. De hashtags #johanderksen, #veronicainside en #wilfredgenee gingen urenlang viraal. Naast Derksen kreeg ook Genee het te verduren: veel kijkers vonden hem schijnheilig, omdat hij het niet voor Derksen op nam. 

 

Mooiste Meisje van de Klas

Het was verder een gouden avond voor de publieke omroep: Vakantieman en Het Mooiste Meisje van de Klas scoorden met ruim 1.3 en 1.125 miljoen kijkers ook bij de Nederlandse kijkers.

Vooral Het Mooiste Meisje van de Klas maakte diepe indruk met de 34-jarige Charlotte Labee, die in haar leven al te maken kreeg met baarmoederhalskanker, een faillissement, een huis dat afbrandt en daaropvolgend een burn-out. Toch maakt de beeldschone Charlotte het beste van haar leven. 

Beau voor het eerst buiten

De commerciële omroep deed het verder iets minder gisterenavond. Ik Weet er Alles Van op RTL4 is met 684.000 kijkers het eerste programma na het Half Acht Nieuws dat in lijst staat, en wel op een elfde plek. Daaropvolgend kwam Beau aan de beurt met 618.000 kijkers, maar of dat aan de kwaliteit van de aflevering lag viel te betwijfelen. De meeste kijkers leken vooral veel lol te hebben vanwege het feit dat het buiten presenteren van het programma niet bepaald vlekkeloos verliep... 

 

Meer over