Kijkcijfers woensdag 15 april 2020

De TV van gisteren: Tussen Kunst en Kitsch meest verkozen amusement

Het mag bijna geen verrassing meer heten, maar NPO 1 was zowel op de vooravond als tijdens primetime de onbetwiste winnaar in het kijkcijferklassement.

De winst in de vooravond was mede te danken aan de 3,3 miljoen kijkers die klaarzaten voor de persconferentie van Mark Rutte over de coronacrisis. Van dit aantal bleven nog eens 1,85 miljoen zitten voor M. Na het journaal, goed voor 2,6 miljoen kijkers, hield Tussen kunst en kitsch de aandacht van maar liefst 1,99 miljoen vast. Opvallend genoeg leverde De rijdende rechter een uur later stevig in: waar doorgaans zo'n 1,7 miljoen kijkers blijven plakken was 't deze week 'slechts' 1 miljoen. Op1 kwam uit op 1,1 miljoen kijkers.

RTL scoort

RTL 4 kende pieken en dalen. Een hoogtepuntje was de 1 miljoen kijkers voor GTST, aantallen die de soap al lange tijd niet heeft gekend. De score is zelf verdiend, want daarna leverde de slotaflevering van Goed voor elkaar niet meer dan 532.000 kijkers op. Jinek maakte deze middelmatige prestatie naderhand goed met 886.000 kijkers. Op RTL 5 was Temptation island veelbesproken, maar met 251.000 kijkers zeer bescheiden bekeken.

Wendy levert in

SBS had dankzij een hartverwarmende Steenrijk, straatarm op primetime een goede troef in handen: 882.000 kijkers zagen hoe powerkoppel Melvin en Mischa ruilde met de minder fortuinlijke Spijkermannetjes. Daarna wist Wendy van Dijk met de tweede aflevering van Hart in aktie 565.000 kijkers te boeien, een stukje minder dan bij de start toen het er nog 694.000 waren.

Meer over: