Kijkcijfers vrijdag 10 mei 2024

De TV van gisteren: Uitgestelde Passion Hemelvaart roemloos ten onder

11 mei 2024 11:09 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Vanwege de deelname van Joost Klein aan het Eurovisie Songfestival werd The passion hemelvaart een dagje uitgesteld. Maar door diezelfde Joost Klein trok het spektakel indirect alsnog amper bekijks.

Nederland was gisteravond in de ban van Joost Klein, de Nederlandse inzending is tot nader orde geschorst en dat trok heel wat bekijks. Zo knalde RTL Boulevard met gemak naar 910.000 kijkers en waren er zelfs extra NOS Journaals.

The Passion blijft achter

De hype rond Joost en het mooie lenteweer speelden de reguliere programmering danig parten. Uitzondering op de regel is 2 voor 12 dat op primetime met 844.000 kijkers het best bekeken programma was. Het prijzige The passion hemelvaart bleef steken op 617.000 kijkers en da's niet wat NPO 1 gewend is te scoren op vrijdagavond.

Bestemming X stelt teleur

Maar bij RTL 4 is er pas echt reden voor zorg. Het veelbesproken avontuurlijke reisprogramma Bestemming X ging van start om 20:00 uur maar maakt de verwachtingen alles behalve waar. Slechts 591.000 kijkers hadden interesse in de vraag waar Nasrdin Dchar de kandidaten in zijn geblindeerde bus had gedropt. Dat belooft weinig goeds voor de komende weken. Renze sloot de avond af met 624.000 kijkers.

SBS is stabiel

SBS 6 scoort de laatste weken een stuk beter op vrijdagavond sinds Het jaar van... plaats heeft gemaakt voor Massa is kassaDe avonturen van Peter Gillis en zijn familie scoren een stabiele 516.000 kijkers. Vervolgens deed Vandaag inside vertrouwd goede zaken met ruim één miljoen kijkers.

Meer over