Kijkcijfers maandag

De TV van gisteren: Veel kijkers voor Op1 met Femke Halsema

2 juni 2020 08:21 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot Op1
Burgemeester Femke Halsema zat maandagavond bij Op1 om zich te verantwoorden voor de uit de hand gelopen anti-racisme demonstratie op de Dam zondagmiddag. 1,2 miljoen mensen wilden wel zien wat ze te zeggen had. 
Terwijl bijna iedereen zich al maanden houdt aan de anderhalve meter afstand, veel ondernemers failliet gaan door de regels en familieleden niet op begrafenissen mogen zijn vanwege alle beperkingen, liep de Dam in Amsterdam zondag vol met duizenden mensen die vrij dicht op elkaar stonden, zonder dat er ook maar 1 boete werd uitgedeeld. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Burgemeester Halsema legde in Op1 uit dat ze niet anders kon. Sommige kijkers vonden haar uitleg goed, anderen hadden er moeite mee. 

Het familiediner

Op SBS6 ging het er een stuk gezelliger aan toe in Chateau Meiland. De familie trok 1,3 miljoen kijkers. Een stukje minder dan vorige week, toen het er nog 1,6 miljoen waren, maar toch een heleboel. Ook het Familiediner deed goede zaken. Bert van Leeuwen had 1,1 miljoen kijkers. De EO-presentator beleefde een moeilijke uitzending. Hij probeerde de ruzie tussen een vader en zoon te sussen, maar werd bijkans uit huis gezet door de partner van de vader.  

Ik weet er alles van

Dokters van morgen op NPO 1 trok 823.000 kijkers, M had er 688.000 en Beau bezorgde RTL 4 628.000 kijkers. De Ruben Nicolai-quiz Ik weet er alles van op RTL 4, is deze zomer wederom de vervanger van Goede tijden slechte tijden. De eerste aflevering scoorde 653.000 kijkers. 

Meer over