DE KIJKCIJFERS VAN WOENSDAG 24 JUNI

De TV van gisteren: Versoepeling coronamaatregelen trekt Nederlanders voor de buis

25 juni 2020 09:00 | kijkcijfers | Door Daisy Heyer

© Bart Maat
Met het warme weer weet alleen het nieuws ervoor te zorgen dat men voor de televisie neerstrijkt. De persconferentie over de versoepeling van de coronaregels trok ruim 3,4 miljoen kijkers. Ook het NOS 20.00 uur Journaal kwam boven de miljoen uit. Ruim 2,07 miljoen kijkers stemden daar de tv op af.
Eigenlijk wist men voorafgaand aan de persconferentie voor het grootste gedeelte al wat Rutte zou gaan zeggen. De regels rondom het coronavirus worden flink versoepeld; iets waar al twee dagen over gesproken werd. Toch zagen ruim 2,3 miljoen mensen op de NOS de aankondiging van de versoepelingen in de persconferentie. De overige kijkers zagen de aankondiging van verdere versoepelingen van de coronamaatregelen op RTL 4 (864.000 kijkers) en SBS6 (228.000).

Nieuws, nieuws en nog eens nieuws

Alleen nieuws leek de kijkers gisteren écht te boeien. Talkshow trok met ruim 1,38 miljoen kijkers ook goed bekijks en pikt daarmee de derde plek in de kijkcijferlijst in, gevolgd door nieuwsuitzendingen en actualiteitenprogramma's. Ook bij M ging het natúúrlijk over de versoepeling van de coronaregels. Politiek journalist voor RTL Nieuws Floor Bremer, journalist en presentator Sven Kockelmann, econoom Marieke Blom en psycholoog Paul van Lange zaten aan tafel om na te praten over de versoepeling van de regels. 

Van Der Valk 

Het eerste programma dat niet om nieuws en actualiteiten draait en wél in de top 10 staat is detectiveserie Van Der Valk. Het programma neemt een achtste plek in de lijst in, maar zit met 866 duizend kijkers al ruim onder de magische miljoen. De Britse misdaadserie werd op Nieuwjaarsdag voor het eerst uitgezonden en op zaterdag 20 juni herhaald. Pas gisteren volgde eindelijk de tweede aflevering, die dus aardig wat kijkers trok. Toch lijkt niet iedereen heel enthousiast over de serie...

Magere avond voor RTL 4 

RTL 4 deed het magertjes gisterenavond: Spelletjesshow Ik Weet Er Alles Van kan de kijker ook niet echt heel erg bekoren: met 576 duizend kijkers scoort het programma niet supergoed voor een RTL 4-show op primetime televisie. Nu de coronaregels versoepeld worden, leek men dat toch echt liever in de warme zomerzon te willen vieren. 

 

Meer over