De kijkcijfers van dinsdag 8 oktober 2019

De TV van gisteren Voetbalvrouwen vagen concurrentie weg

9 oktober 2019 08:29 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© ANP
Veronica scoort de pannen van het dak dankzij de Oranje Leeuwinnen. Ruim 1.2 miljoen mensen zagen de EK kwalificatiewedstrijd tegen Rusland.

Daarmee is de match het best bekeken non-nieuwsgerelateerde programma van de dag en komt het op de derde plek van de kijkcijfer top 25. De nabeschouwing, waarin werd teruggeblikt op de 2-0 zege, was nog eens goed voor 1.13 miljoen kijkers. Maar zoals altijd zaten de beste analisten thuis op de bank.

Sterren op het doek scoort

Als tegengeluid voor het voetbalgeweld bood Omroep MAX rond dezelfde tijd Sterren op het doek waarin Maarten van Rossem zich van zijn meest sentimentele kant liet zien. Een recordaantal van 963.000 mensen zagen hoe Maarten toegaf het niet droog te houden bij Disneyfilms als Bambi.

SBS houdt stand

Ook SBS 6 had een prima avond ondanks de commerciële concurrentie van haar zusterzender Veronica. De realityserie Steenrijk, straatarm wist een meer dan uitstekende 789.000 kijkers te bereiken. De mensen waren online lovend over de ontroerende wijze waarop de gezinnen met elkaar omgingen. 

RTL 4 keldert

Vorige week waren de cijfers van RTL 4 op dinsdagavond al vreselijk, maar de gifbeker bleek nog niet leeg. De slotaflevering van Ver van huis kwam niet verder dan 329.000 kijkers. Daarna deed Het spijt me 't ietsjes beter dan vorige week: in plaats van 314.000 kijkers zagen nu 321.000 mensen hoe Caroline Tensen conflicten uit de wereld hielp in haar witte stacaravan. 

Meer over