Kijkcijfers vrijdag 22 mei 2020

De TV van gisteren: Voice Kids in de pan gehakt door Bed & breakfast

23 Mei 2020 08:00 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/William Rutten
Vrijdagavond is niet langer Voice-avond. De talentenjacht van RTL 4 moet definitief z'n meerdere erkennen in de Omroep MAX-hit Bed & breakfast.

The Voice kids zit vlak voor de finale, maar zelfs de spannende selectiestrijd tijdens de Sing-Offs konden niet meer publiek boeien. Slechts één miljoen kijkers zagen Anouk een bizarre keus maken. Het teruglopende aantal kijkers heeft ook te maken met het feit dat RTL vanwege de coronacrisis het bestaande beeldmateriaal van de talentenjacht over vijf extra afleveringen heeft uitgesmeerd. Daardoor gebeurt er een stuk minder in de avondvullende show. Na The voice sloot Beau de week af met een verre van onaardige 877.000 kijkers.

Goud voor MAX

Dankzij Omroep MAX gaat NPO 1 aan de haal met kijkcijfergoud. Bed & breakfast scoorde maar liefst 1,58 miljoen kijkers en is daarmee het best bekeken amusementsprogramma van de dag. De zender verloor daarna fiks wat kijkers door een herhaling van Flikken Rotterdam in te starten voor het oog van 691.000 belangstellenden. Op1 eindigde de avond wat lager dan gemiddeld met 878.000 kijkers. 

SBS klein maar fijn

SBS 6 speelt in de marge van de kijkcijferstrijd een bescheiden rol op vrijdagavond. Maar de zender heeft wel degelijk een trouw publiek om op terug te vallen. Zo kon de herhaling van Thank you for the music op 436.000 kijkers en best wat online lof rekenen. Daarna deed een nieuwe aflevering van Kijkbuis kids het met 441.000 kijkers zelfs nog ietsjes beter. 

 

Meer over