De kijkcijfers van vrijdag 8 maart 2019

De TV van gisteren: Voice Kids met afstand best bekeken

Een opsteker voor RTL 4: de tweede auditieronde van The voice kids is met 1.49 miljoen kijkers met ruime afstand het best bekeken amusementsprogramma op primetime.

Sowieso had RTL een prima avond. De weekfinale van GTST kon rekenen op 988.000 kijkers voordat de avondvullende talentenjacht begon. Na het schrappen van RTL Late Night was er geen talkshow te zien, maar een herhaling van The big music quiz. Opvallend genoeg scoorde Humberto Tans muziekprogramma met 704.000 kijkers ongeveer even goed als Twan Huys doorgaans deed op vrijdag.

NPO 1 in het nauw

Eerlijk is eerlijk: het succes van RTL 4 komt deels door het gebrek aan concurrentie. Waar NPO 2 met 2 voor 12 nog 1 miljoen kijkers scoorde, had NPO 1 het zwaar. Flikken Maastricht begon aan de herhaling van het tiende seizoen, waar uiteindelijk nog 513.000 kijkers voor gingen zitten. Daarna blikte Ivo Niehe in zijn TV show vooruit op de ontknoping van Wie is de mol? met oud-mollen. Naar die special keken 640.000 mensen. Op de late avond deed Jinek het met 782.000 kijkers ook minder goed dan normaal.

Leaving Neverland

De VPRO ruimde de vrijdagavond van NPO 3 volledig in om de vier uur durende documentaire Leaving Neverland live uit te zenden. Met 609.000 kijkers staat de docu op de zestiende plek van de kijkcijfer top 25. Online waren de meningen verdeeld tussen die hard fans van Michael Jackson en mensen die de zanger ineens in een ander licht zagen. Voorafgaand aan de docu zagen nog eens 399.000 de discussie die Janine Abbring leidde over het gevoelige onderwerp.

De avond samengevat in één tweet

Meer over:

Reageren