Kijkcijfers vrijdag 6 maart 2020

De TV van gisteren: Wendy en Henny geven SBS weinig reden tot lachen

7 Maart 2020 08:18 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© SBS/Moon Jansen
Wendy van Dijk en Henny Huisman hebben SBS 6 niet de gehoopte concurrentiepositie gegeven op vrijdagavond. De twee kijkcijferkanonnen van weleer stelden danig teleur.

Het leek een gegarandeerd recept voor succes: een gloednieuwe show voor Wendy van Dijk op primetime waarin ze kon teruggrijpen op haar oude, vertrouwde succes: mensen verrassen als grappige typetjes. Helaas wist het grote publiek haar programma Wie het laatst lacht... niet echt te vinden. Met 691.000 kijkers komt ze uit op de 15e plek van de kijkcijfer ranglijst. Henny Huisman deed het daarna een stuk beroerder. Zijn comeback vehikel Waar is dat feestje? moest genoegen nemen met 471.000 kijkers.

The Voice Kids debuteert

RTL 4 bleek een paar maatjes te groot voor SBS 6 dankzij de start van Wendy's oude programma The voice kids. 1,24 miljoen kijkers waren er getuige van hoe Jamai Loman haar plek naast Martijn Krabbé prima overnam. Na de avondvullende talentenjacht wist Jinek met een niet onaardige 802.000 kijkers de avond af te sluiten voor RTL.

NPO 1 winnaar

Maar de overtuigende winnaar van de avond is toch NPO 1. De 150e aflevering van Flikken Maastricht is met 1,83 miljoen kijkers het best bekeken amusementsprogramma van de avond. Daarna deed Erica op reis het met 935.000 kijkers ook uitstekend. Op1 zakte wel wat in en bleef bungelen op 615.000 kijkers. 

Meer over