Kijkcijfers zaterdag 6 februari 2021

De TV van gisteren: Wie Is De Mol? sneeuwt concurrentie onder

7 Februari 2021 09:06 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Uitzonderlijk winterweer en een avondklok zorgden ervoor dat Nederland massaal binnenbleef en het amusement opzocht. Dat vertaalt zich in imponerende kijkcijfers.

Wie is de Mol? heeft een pandemie en een historisch koufront niet nodig om te scoren, maar door beide factoren was de Avrotrostitel met 3,2 miljoen kijkers wel het best bekeken programma van de dag. Vervolgens trok Matthijs gaat door ruim 300.000 kijkers meer dan een week daarvoor en kwam uit 1,49 miljoen kijkers. Daarmee was hij sterker dan MolTalk dat op NPO 3 een meer dan keurige 1,19 miljoen kijkers trok die na wilden praten over een ietwat teleurstellende aflevering.

Beau blijft overeind

RTL 4 bleek het best bekeken WIDM-alternatief in huis te hebben: Beau van Erven Dorens wist maar liefst 1,61 miljoen kijkers te boeien met Weet ik veel al klaagden heel wat mensen weer over de haperende thuis speel app. Na Beau was het de beurt aan Bankgiro miljonairs dat 1,36 miljoen kijkers trok. Zelfs de herhaling van De TV Kantine deed het niet eens verkeerd met 468.000 kijkers.

Horrorcijfers voor SBS 

Is er dan een zender die niet profiteert van het feit dat Nederland noodgedwongen thuiszit? Jazeker, die dubieuze eer gaat naar SBS 6. In de vooravond ging het nog best aardig met 481.000 kijkers voor het anderhalf uur durende Lachen om home video'smaar de met veel bombarie aangekondigde cabaretavond kon daarna de kijker niet bekoren. Slecht nieuws voor Henry van Loon die de hele avond slechts 239.000 kijkers trok met Onze Henry. Extra pijnlijk is dat na zijn show Hart van Nederland kon rekenen op een meer dan bovengemiddelde 968.000 kijkers.

Meer over