Kijkcijfers zaterdag 8 januari 2022

De TV van gisteren: Wie Is De Mol? houdt miljoenencijfers vast

9 januari 2022 08:44 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Wie is de Mol? weet de mooie cijfers van de seizoensstart vast te houden, waardoor het AVROTROS-programma de absolute topper van de zaterdagavond was.

Vorige week ging Wie is de Mol? van start met een indrukwekkende 3,1 miljoen kijkers.

De Mol regeert

Vaak zakken de cijfers in de tweede week wat weg, maar met 2,91 miljoen kijkers streeft aflevering 2 zelfs het Acht uur journaal voorbij dat 2,22 miljoen belangstellenden boeide. Op NPO 3 deed napraatshow MolTalk met 913.000 kijkers goede zaken. Na het molgeweld bleven nog 1,15 miljoen kijkers plakken op NPO 1 bij de start van het derde seizoen Matthijs gaat door en de terugblik van Even tot hier boeide 1,1 miljoen liefhebbers.

Beau biedt weerstand

Op RTL 4 was het aan Beau van Erven Dorens om overeind te blijven tegenover het NPO-kijkcijferkanon. Hij weerde zich kranig met 1,36 miljoen kijkers voor zijn kennisquiz Weet ik veel waar Mattie Valk in de finale maar liefst 20.000 euro bij elkaar speelde voor het goede doel. De tweede aflevering van het veelgeprezen Better than ever scoorde vervolgens ook 1 miljoen kijkers.

SBS dekt zich in

SBS 6 kiest net als vorig jaar in de weken dat Wie is de Mol? loopt voor cabaret op de zaterdagavond. De zender was alles behalve Numero uno met Ronald Goedemonds gelijknamige theaterprogramma. De show trok 307.000 kijkers en valt daardoor buiten de kijkcijfer top 25. Pijnlijk genoeg haalt de zender die lijst wel met vooravondtitels Lachen om home videos en De grote tuinverbouwing met respectievelijk 427.000 en 366.000 kijkers.

Meer over