De TV van gisteren: Zeesterren zinkt RTL 4's hele avond

12 januari 2016 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

De nieuwe maandagavond van RTL 4 slaat nog niet echt aan. De tweede aflevering van Zeesterren dook diep onder het miljoen.

Vorige week opende de serie met dik een miljoen kijkers, maar een flink aantal daarvan hadden het wel gehad met de waterpret. NPO 1 was het meest gekozen alternatief met grote hits als Spoorloos, met een indrukwekkende 1.9 miljoen kijkers, en Dokter Deen waar 1.4 miljoen mensen zin in hadden.

Eva versus Humberto

Mede dankzij het matig bekeken Zeesterren had Humberto Tan last publiek te vinden. De eerste RTL Late Night na de kerstvakantie was goed voor 742.000 kijkers, maar concurrent Eva Jinek deed het met 743.000 kijkers net even beter. Toch kan Tan rekenen op heel wat tweets, al was het maar omdat Jef en Robert Alberts aan tafel zaten.

Exit Alberts

Acteurs Bartho Braat en Wilbert Gieske mochten feitelijk niks zeggen, maar vertelden toch heel wat over hoe de broertjes Alberts straks de soap gaan verlaten. Ze gaan niet dood en het is ook maar zeer de vraag of Jef wel naar zijn wijnboerderij in Zuid-Frankrijk trekt. De allerlaatste GTST aflevering van de broeders is op donderdag 21 januari te zien, maar twitterend Nederland mist het duo nu al.

Zeesterren

Dan Zeesterren, dat met 897.000 kijkers nou niet bepaald een hit kan worden genoemd voor RTL. Zeker niet als je ziet dat lead in Goede Tijden Slechte Tijden bijna 1.8 miljoen kijkers opleverde. Op Twitter zijn de meningen verdeeld: óf je houdt er van, óf je verafschuwt de show. Dus van positief...

Naar minder vrolijk...

Kijken In De Ziel

NPO 2 deed ook goede zaken op primetime. Zoals altijd kreeg de gemiddelde dagscore een fikse boost dankzij De Slimste Mens, wat kon rekenen op 1.2 miljoen belangstellenden. Daarna was de laatste aflevering te zien van Kijken In De Ziel met terminale mensen. Met 466.000 kijkers alles behalve een kijkcijferhit, al leverde het wel mooie televisie en positieve tweets op.

Meer over