Kijkcijfers van zondag 21 maart 2021

De TV van gisteren: Zondag met Lubach boet niks aan kijkers in

22 maart 2021 08:19 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© VPRO

Arjen Lubach is met zijn Zondag met Lubach op weg naar zijn allerlaatste aflevering ooit, maar aan kijkers boet de komiek niets in. Zondag werd de voorlaatste bekeken door ruim 1,6 miljoen liefhebbers.

Aanvankelijk zou Arjen Lubach al stoppen met zijn satirische nieuwsprogramma, maar omdat hij vanwege het coronavirus niet de theaters in kon, had hij tijd over om nog een nieuw seizoen te maken. Hij richtte zich in de laatste reeks volledig op de Tweede Kamerverkiezingen, die vorige week plaatsvonden.

Record

De laatste reeks startte de winnaar van de Gouden Televizier-Ring van 2017 op 7 februari met bijna 2,3 miljoen kijkers, een nieuw kijkcijferrecord voor het programma. In de weken erna trok de Groninger steevast meer dan anderhalf miljoen mensen naar de VPRO.

Podium

Met zijn score van zondag viel Lubach wel net buiten het podium. Het NOS Journaal van 20.00 uur werd met ruim 2,2 miljoen kijkers het best bekeken programma van de dag. Studio Sport Eredivisie eindigde met ruim 1,7 miljoen kijkers als tweede, terwijl het brons met ruim 1,6 miljoen kijkers voor Linda de Mol en haar Miljoenenjacht was. De thuiswinnaars van 90 & 89 jaar waren op Twitter het onderwerp van gesprek.

Gewoon bloot 

Naar de eerste aflevering van Gewoon bloot van de NTR, met Edson da Graça als presentator, keken 482.000 mensen. De show, waarin kinderen vragen stellen aan wildvreemde blote mensen die voor ze staan, kreeg voorafgaand nogal de nodige kritiek te verwerken. Het ging zelfs zo ver dat Da Graça en zijn gezin doodsbedreigingen kregen.

Meer over