Kijkcijfers donderdag 11 juni 2020

De TV van gisteren: Zweden doen het anders levert monsterscore op

NPO 1 ruimde zendtijd in voor Zweden doen het anders en dat bleek een schot in de roos. De eenmalige special scoorde maar liefst 1,27 miljoen kijkers.

Daarmee was de rondreis van Sander Schimmelpennick en Thomas Erdbrink door het vooruitstrevende Scandinavische land het best bekeken amusementsprogramma van de avond. Ook Twitter was vol lof over het programma. Nick en Simon wisten die score vervolgens uitstekend vast te houden met 1,11 miljoen kijkers voor Homeward bound. Later op de avond was Sander als co-host van Op1 nog eens goed voor 1 miljoen kijkers.

Perfecte plaatje geen hit

RTL 4 heeft goud in handen met Ik weet er alles van dat 831.000 kijkers wist te boeien, maar herhalingen nekken de zender op primetime. RTL verruilde de matig bekeken herhalingen van Chantal komt werken in voor het eerste seizoen van Het perfecte plaatje. Maar met 428.000 kijkers zette dat nog steeds geen zoden aan de dijk. Hoopvolle kijkers waren zelfs wat pissig omdat eerder deze week de cast van het nieuwe seizoen bekend was gemaakt. Beau kon niet profiteren van een goede lead in en eindigde de avond met een ondermaatse 584.000 kijkers.

SBS doet het beter

Ook SBS is afhankelijk van herhalingen, maar die vallen beduidend beter in de smaak. Gestalkt kwam uit op 530.000 kijkers en een verbazingwekkende aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak wist daarna met 783.000 kijkers de kijkcijfer top 10 te halen. 

Meer over:

Reageren