Ruim onder miljoen

Goede tijden, slechte tijden opent dertigste seizoen historisch laag

27 Augustus 2019 09:05 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Feriet Tunc
Goede tijden, slechte tijden zit in zwaar weer. De langstlopende soapserie van Nederland begon maandag aan het dertigste seizoen en daar keken slechts 665.000 mensen naar. Dat is flink minder dan de laatste jaren toen GTST steevast meer dan een miljoen kijkers trok.

RTL hoopte met een vervroegd begin van de serie de lage kijkcijfers van de compilatieafleveringen te kunnen compenseren, maar de kijker koos maandag vooral voor SBS 6, waar Man bijt hond, Lingo en Chateau Meiland hoge ogen gooiden.

Verhaallijnen

Kijkers van Goede tijden, slechte tijden klaagden het afgelopen tv-seizeon ook al over hun favoriete soap. De verhaallijnen van de serie, die sinds 1990 te zien is op de Nederlandse televisie, zouden te ver van de kijker afstaan. De soap zou daarom na de zomerstop terugkomen met 'normalere' verhaallijnen.

Onthaal

"Natuurlijk heeft de kijker niet alles wat in GTST gebeurt, in het echt meegemaakt. Maar we gaan meer nadruk leggen op invoelbaarheid en herkenning", zei producent Rohan Gottschalk in juli. Een warm onthaal werd het dus nog niet maandagavond.

Meer over