De kijkcijfers van donderdag 8 oktober

De TV van gisteren: Ruim 1,8 miljoen kijkers voor Gouden Televizier-Ring Gala

9 oktober 2020 09:09 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© ANP

Donderdagavond was het zover: in het Amsterdamse Carré werd de 55ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala gehouden. De live uitzending op NPO1, met Tim Hofman als grote winnaar, is door ruim 1,8 miljoen mensen bekeken.

Hofman won voor beste presentator, beste online videoserie (#Boos) én de Gouden Televizier-Ring voor zijn programma Over mijn lijk met 63 procent van de stemmen. Hiermee liet hij andere kanshebbers als Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound achter zich.

Speciale uitzending

Het Gouden Televizier-Ring Gala vond dit jaar iets anders plaats als we gewend zijn. Wél in Carré in Amsterdam, maar zonder een bomvolle zaal met publiek. Alleen de genomineerden en een handje genodigden waren aanwezig tijdens de het grootste televisiegala van het jaar.

De maatregelen hielden de kijkers echter niet tegen op af te stemmen op NPO1, waar eerst de rode loper-ontvangst te zien was en vervolgens het Gouden Televizier-Ring Gala zelf. Het rode loper-moment trok al ruim 1,2 miljoen kijkers.

Terechte winnaar

Veel van de kijkers bestempelen Tim Hofman als de terechte winnaar van de avond. Zijn programma Over mijn lijk heeft de gunfactor en ook over zijn andere prestaties zijn de kijkers te spreken. Het barst op social media van de positieve reacties.

Bij veel kijkers liepen de emoties hoog op nadat Tim samen met twee deelnemers van Over mijn lijk het podium betrad: 

Overige prijzen

Naast Tim Hofman viel Boswachter Tim in de prijzen met een Televizier-Ster Jeugd en is Ivo Niehe de winnaar van de Oeuvre-Ring. Ook voor deze mannen stromen de positieve reacties binnen op social media, alhoewel sommige kijkers het jammer vinden dat André van Duin geen enkele prijs heeft gewonnen.

Chateau Meiland scoort

Niet alleen het Gouden Televizier-Ring Gala scoorde goed op de donderdagavond. Bijna 1,3 miljoen mensen keken naar Chateau Meiland, waarin de Televizier-Ster Talent-winnaar Martien Meiland besluit om de kamers van chateau Marillaux te parfumeren. Hiermee hoopt hij dat het chateau sneller verkocht gaat worden.

EenVandaag

Ook uitzending van EenVandaag trok met 1,2 miljoen kijkers de volle aandacht op donderdagavond. Hierin stond de ondernemer centraal en het vraagstuk of zij tijdens de crisis beter kunnen stoppen of doorgaan.

Rooijakkers over de vloer zakt weg

Het zit Art Rooijakkers niet mee met zijn programma Rooijakkers over de vloer. Slechts 569.000 mensen keken naar de aflevering waarin hij langs gaat bij mediatycoon Gert Verhulst en presentatrice Froukje de Both. Het is helaas niet de eerste keer dat het programma slecht scoort; Rooijakkers gaf eerder al aan te balen van de slechte kijkcijfers.

Meer over