Kijkcijfers vrijdag 1 januari 2021

De TV van gisteren: bijna 1 miljoen kijkers voor aftrap Nieuwe Boeren

2 januari 2021 16:03 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Linelle Deunk
KRO-NCRV is een boerenshow rijker: op Nieuwjaarsdag was de aftrap van Nieuwe Boeren. Bijna 1 miljoen kijkers maakten kennis met de deelnemers aan het realityprogramma op NPO 1.

In Nieuwe boeren gaan twaalf kandidaten een maand lang back to basics op een gerenoveerde oude boerderij in Twente. Zonder elektriciteit, zonder stromend warm water. Ze moeten zelfvoorzienend leven op het platteland. En daarbij worden ook nog eens duels gevoerd. Na elke aflevering moet iemand naar huis. Kijkers zijn nog een beetje in de war over het format en de naam van het programma. Een beetje een mix van Utopia en Expeditie Robinson? En wat hebben boeren hier precies mee te maken? Desondanks lijkt de interesse te zijn gewekt, blijkt uit de reacties op Twitter. Vanaf volgende week begint de realitywedstrijd echt.   

Een huis vol

Vóór Nieuwe boeren werd de Nieuwjaarsavond ingeluid met een seizoensslot. Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen de (voorlopig) laatste aflevering van Een huis vol op NPO 1. In deze realityserie worden drie grote gezinnen gevolgd. En het slot eindigde met nog meer babynieuws: Janneke Jelies is namelijk in verwachting van haar negende kind.  

De slimste mens

Een huis vol deed het iets beter dan De slimste mens op NPO 2, waarin 1.336.000 kijkers Andries Tunru een record zagen evenaren

Postcode Loterij

RTL 4 haalde primetime net de top tien met Postcode Loterij: De weg naar 54,9 miljoen. 862.000 kijkers zagen de quizshow, maar misten de daadwerkelijke uitreiking van de Postcode Kanjer van 54,9 miljoen euro. Vanwege corona werd de winnaar dit keer niet op 1 januari uitgereikt, zo legt de Postcodeloterij uit: "Om ieder risico op verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft de organisatie besloten af te zien van feestelijke activiteiten rondom de verdeling van de prijs en de winnende postcode van de PostcodeKanjer niet bekend te maken op 1 januari. Want feest of niet, na de bekendmaking leert de ervaring dat er veel mensen en media op de winnende straat en buurt afkomen op nieuwjaarsdag." 

Helaas geen Gaston aan de deur, dus. Dat haalde volgens kritische kijkers de vaart uit het programma.

Meer over