Kijkcijfers maandag 11 januari 2021

De TV van gisteren: Debuut Crime Desk meer dan matig bekeken

12 Januari 2021 08:33 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL/William Rutten
RTL 5 moet dé nieuwe zender van het land worden, maar de eerste pogingen meer kijkers te trekken naar de zwakke broeder van RTL 4 pakken niet fantastisch uit.

RTL promoot RTL 5 al door het nieuwe Big brother op de zender te programmeren en daar kwam maandagavond een nieuw, exclusief programma bij: Crime desk, een live misdaadmagazine met klinkende namen als Marieke Elsinga en John van den Heuvel. De kijkers lieten het echter grotendeels afweten: 362.000 mensen zagen het debuut van de show, met nog eens 318.000 voor Big brother. Hoge cijfers voor RTL 5, maar niet genoeg om op primetime een rol te spelen.

Slimste mens bovenaan

De slimste mens heeft nog één speelweek te gaan tot de start van de finale. 1,9 miljoen kijkers zagen Daphne Bunskoek na haar tweede aflevering sneuvelen, daarmee is de kennisquiz op primetime wederom de grote winnaar. RTL 4 had het nakijken met 1 miljoen voor Married at first sight en ook NPO 1's Spoorloos kon met 1,4 miljoen de score van NPO 2 niet bijbenen. 

SBS 6 in de marge

SBS 6 biedt op primetime uitsluitend realityseries die bij een bescheiden publiek in de smaak vallen. Massa is kassa kon rekenen op 586.000 kijkers en Urk! noteerde er 599.000. Daarmee is de zender net iets meer in trek dan Veronica inside waar zusterzender Veronica 488.000 kijkers mee scoorde. 

Meer over