Kijkcijfers zondag 4 april 2021

De TV van gisteren: Finale Op zoek naar Maria pakt podiumplek

5 april 2021 08:25 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

De finale van Op zoek naar Maria deed het zondagavond goed in de strijd om de kijkcijfers. De eerste helft van de show trok 1,2 miljoen kijkers, terwijl het tweede deel met daarin de uitslag van de finale door maar liefst 1,4 miljoen kijkers werd gezien.

Na zeven weken stond de eindstrijd van de talentenjacht Op zoek naar Maria op het programma. De kijkers thuis stemden uiteindelijk Nandi van Beurden naar de overwinning. Zij versloeg Natascha Molly met een klein verschil. Eerder op de avond was Tessa Sunniva al naar huis gestemd.

Vijf miljoen

SBS6 kende ook een goede avond met Miljoenenjacht, waar 1.315.000 kijkers zagen hoe kandidaat Maarten vijf miljoen euro in zijn koffer had. Uiteindelijk ging hij naar huis met een geldsom die iets meer dan tien procent van zijn kofferwaarde betrof. Ook Wie van de Drie zette met 1.315.000 een knappe score neer.

Op1 met Sven

Bij Op1 droeg Sven Kockelmann in de voorlopig laatste zondaguitzending de show alleen en dat zorgde ervoor dat de kijkcijfers naar grote hoogten werden gestuwd. De talkshow had 1.194.000 kijkers. Concurrent Humberto kwam bij RTL4 niet verder dan 639.000 kijkers. Beat The Champions met Chantal Janzen werd met 662.000 kijkers nog beter bekeken dan het praatprogramma.

Meer over