De kijkcijfers van dinsdag 13 oktober 2020

De TV van gisteren: Het perfecte plaatje schiet uit startblokken

14 Oktober 2020 08:41 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Dinsdag startte bij RTL het vijfde seizoen van Het perfecte plaatje. Naar de fotografiewedstrijd tussen BN’ers keken 1.205.000 mensen.

Voor Het perfecte plaatje was dat aantal het hoogste aantal kijkers ooit. Voor RTL is het prettig dat de strijd tussen de tien amateurfotografen zoveel bekijks trekt. Directeur Peter van der Vorst maakte de afleveringen namelijk een half uur langer.

Best bekeken

De coronapersconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge was veruit het best programma van de dag. Op NPO 1 keken ruim 5,5 miljoen mensen, op RTL 4 ruim 1,5 miljoen kijkers en op SBS 6 nog eens 312.000 kijkers, dat neerkomt op bijna 7,4 miljoen kijkers totaal. Vooral het stoppen van de amateursport en het sluiten van de horeca waren voer voor discussie op Twitter.

Geen record

Dat was overigens niet de best bekeken persconferentie over het coronavirus. Die vond plaats op 21 april, toen er ook nieuwe maatregelen werden afgekondigd. Dat persmoment trok 7,8 miljoen kijkers. Nog niet eerder had een niet-sportprogramma zoveel toeschouwers.

SBS6

SBS6 had dinsdagavond wederom ingeruimd voor Getekend voor het leven van André Hazes (195.000 kijkers) en Crisis in de tent (312.000 kijkers). Dat was voor de zender tegenvallend nadat een dag eerder Chateau Meiland met 1,43 miljoen nog behoorlijk had huisgehouden.

Meer over