Kijkcijfers vrijdag 26 februari 2021

De TV van gisteren: IJsmeesters in de lift

27 februari 2021 08:57 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten/Talpa
Steeds meer kijkers lijken IJsmeesters: een koud kunstje primetime te vinden. Het nieuwe SBS 6-programma vestigde vrijdagavond een persoonlijk kijkcijferrecord.

Het is voor IJsmeesters op vrijdagavond moeilijk opboksen tegen kijkcijferkanonnen als The voice of Holland op RTL 4 en Flikken Maastricht op NPO 1. Toch maakt de show, waarin ijskunstenaars tegen elkaar strijden met de mooiste ijssculpturen, een flinke sprong. Nog niet eerder keken 666.000 kijkers primetime naar de wedstrijd, gepresenteerd door Viktor Brand. Een stijging van bijna 100.000 kijkers, dus. Misschien kwam het door de acte de présence van BN'ers Frans Duijts, Tooske Ragas, Leona Philippo en Rutger Vink, die de deelnemers een handje hielpen. Volgende week is alweer de finale.   

The voice of Holland

Maar de winnaar van de vrijdagavond blijft The voice of Holland. 1.873.000 kijkers zagen hoe de laatste selecties voor de liveshows werden gemaakt door Anouk en Jan. Die barsten vanaf volgende week los. Lastige knopen om door te hakken. En kijkers zijn dit seizoen niet te spreken over de voorkeur van sommige coaches.  

Flikken Maastricht

Wie niet naar The voice of Holland keek, keek misschien wel naar Flikken Maastricht (1.779.000 kijkers). Maar de kritieken zijn niet mals. Kijkers zijn teleurgesteld, blijkt uit de nabeschouwing op Twitter, en voelen dat de serie op z'n einde loopt.

Jinek

Qua talkshows ging Jinek met de winst aan de haal: wellicht deels door de Meilandjes én een slang te gast, trok Eva 1.376.000 kijkers. Op1 moest het met bijna de helft doen: 766.000. Op de vroege avond van NPO 1 deed De Vooravond het nog een stuk beter met 989.000 kijkers.  

Meer over