Kijkcijfers: Nieuwe zaterdagavond RTL 4 absolute winnaar

De spiksplinternieuwe zaterdagprogrammering van RTL 4 is een behoorlijk succes. De zender hield concurrenten NPO 1 en SBS 6 met gemak op afstand.

Waar NPO 1 vertrouwde op successen als What The Frans (1.04 miljoen), 10 Jaar Ik Vertrek (1.06 miljoen) en Koefnoen (620.000 kijkers) koos RTL 4 voor een complete vernieuwing. Dat begon met Jandino Asporaats gloednieuwe programma Playback Je Gek. 1.5 miljoen kijkers zaten klaar voor het dub smash spektakel, maar ondanks de mooie cijfers werd de show online verguisd.

Het Beste Idee van Nederland

Op SBS 6 ging presentatieduo Jochem van Gelder en Airen Mylene aan de slag in het tiende seizoen van Het Beste Idee van Nederland. Een bescheiden 621.000 kijkers zagen de nieuwe vindingen voorbij komen en waren klaar om te kopen.

Ik Hou Van Holland scoort als vanouds

Het nieuwe seizoen van Ik Hou Van Holland bleek het geheime wapen van de RTL-avond. Na bijna een jaar was de familiespelshow weer terug van weggeweest. Linda de Mol, Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge stonden garant voor het oude, vertrouwde zaterdagavondgevoel en daar waren 2.1 miljoen mensen wel aan toe.

Guus Meeuwis in de Royal Albert Hall

Guus Meeuwis nam het gisteravond tegen zichzelf op. Terwijl hij bij Ik Hou Van Holland  op RTL 4 voor een oranje kruiwagen streed, speelde hij een centrale rol op NPO 3. De documentaire over zijn nu al legendarische concert in de Londense Royal Albert Hall werd door 381.000 kijkers gezien. Het daaropvolgende concert was zelfs goed voor 518.000 fans.

Collectief geheugen komt bekend voor

Het laatste nieuwe programma van RTL was Het Collectief Geheugen, waarin Zilveren Ster winnaar Chantal Janzen en twee teams momenten uit de vaderlandse geschiedenis onder de loep nemen om te zien welke gebeurtenissen het waard zijn voor altijd onthouden te worden. 1.24 miljoen kijkers zagen de eerste aflevering en op Twitter was men zowaar relatief positief, ook al kwam het sommigen bekend voor.

Of, kort samengevat...

Reageren