Kijkcijfers zaterdag 14 november 2020

De TV van gisteren: Coronaproof Sint intocht goed voor ruim 2,2 miljoen kijkers

15 november 2020 08:41 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© NTR/Wim Kluwers
De aankomst van Sinterklaas is alles behalve onopgemerkt gebleven: meer dan 2,2 miljoen kijkers zagen hoe de goedheiligman geheel coronaproof ons land aan deed.

Daarmee scoorde de Sint beter om 12.00 uur dan alle andere programma's op primetime. Ook het Sinterklaasjournaal kon rekenen op 1 miljoen kijkers.

NPO 1 rond miljoen

Mooie cijfers voor NPO 3 dat zich voor even kon meten aan grote broer NPO 1 die 's avonds het stafje weer overnam met 1 miljoen voor Kamp Van Koningsbrugge, gevolgd door 1,3 miljoen voor Even tot hier waar de hoofdpiet ook een mooie dubbelrol in vervulde. Toch ging de meeste aandacht online uit naar Gordon die in de huid van Donald Trump kroop. Sint Nicolaas trok daarna zelf nog eens 971.000 kijkers met het stoute gedichtenprogramma De zak van Sinterklaas.

RTL wint primetime

Ondanks de liefde voor de Sint, bleek Chantal Janzen op primetime toch net wat meer in trek. Haar spelshow Oh, wat een jaar! scoorde met 1,6 miljoen kijkers de hoogste cijfers voor RTL 4. Ook Geubels en de Hollanders eindigde boven het miljoen. 

SBS blijft niet ver achter

Maar ook SBS 6 heeft een heerlijk avondje achter de rug. Wie het laatst lacht groeit in populariteit en nadert met een score van 949.000 kijkers praktisch het miljoen. Ook Bingo! De 100.000 euro quiz doet het met 780.000 kijkers zeker niet slecht.

Meer over