Kijkcijfers: Surprise Surprise opent boven het miljoen

Goed nieuws voor Henny Huisman: zijn Surprise Surprise was met een dikke één miljoen kijkers het best bekeken SBS-programma van de avond. 

Henny, Do en Airen deden het daarmee nét iets beter dan Gerard Joling, Jan Smit en Kim-Lian van der Meij die met Beat It! goed waren voor 949.000 kijkers.

RTL 4 domineert zaterdagavond

Ondanks de mooie cijfers voor SBS, kozen de meeste mensen toch voor RTL 4. Holland's Got Talent was met 1.52 miljoen het meest populaire amusementsprogramma. Na de talentenjacht was de tweede aflevering van Paul de Leeuws chaotische spelshow Roodkapje goed voor 1.14 miljoen kijkers. Sterke scores, al moet gezegd worden dat ze voor beide programma's zo'n 100.000 lager dan vorige week liggen.

NPO1 minst populair

Grote verliezer in de strijd om de gunst van de kijker lijkt NPO1, dat ook met haar nieuwe programmering van start ging maar met uitzondering van Studio Sport de hele avond niet eens in de buurt van het miljoen kwam. De 1.8 miljoen kijkers voor het eredivisievoetbal haalt het gemiddelde iets omhoog, maar het feit dat Ruben Nicolai op primetime 'slechts' 616.000 kijkers wist te trekken met Golden Oldies: Road To  Berlin is geen goede zaak voor de zender. 

Praatcijfers

Op Twitter was de nieuwe zaterdagavond van SBS 6 hot news. Zoals gewoonlijk was lang niet iedereen positief. Zo werd Beat It! door sommigen heel erg gescript genoemd en vielen de digitale special effects zoals reusachtige vliegenmeppers lang niet in de smaak.

Bij Surprise Surprise waren wat meer positieve geluiden te horen. Al moesten veel mensen nog wel wennen aan het feit dat niet Henny maar Do de revival van de Surprise Show presenteert. Heel wat twitteraars begrepen niet waarom Huisman het niet zelf mocht doen.

Toch was niet alles (Sur)pais en vree. Nick & Simon waren de eerste muzikale gasten en werkten mee aan een verrassing voor de alleenstaande vader van twee tienerdochters die grote fans van de heren waren. Uiteraard zong het duo ook hun nieuwe single, maar dat bleek gezien het onderwerp niet zo handig.

  

Reageren