Kijkcijfers van vrijdag 2 april 2021

De TV van gisteren: Tiende seizoen The Voice Kids voortvarend van start

3 april 2021 08:06 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
The Voice Kids begon vrijdagavond aan zijn tiende seizoen. De talentenjacht van RTL4 wist ruim 1,6 miljoen kijkers te boeien en startte daarmee zeer voortvarend.

The Voice Kids wist met de score zelfs het podium van de vrijdag te halen. Het programma, waarbij bekend werd dat debuterend coach Snelle na twee vliegensvlugge jaren even een pas op de plaats moet maken en wellicht de resterende opnames moet skippen, moest alleen bed & breakfast en het journaal voor zich dulden.Vermoeidheid

“De afgelopen twee jaar zijn voor Snelle een fantastische, maar ook intense periode geweest. Zijn enorm drukke agenda heeft tot zo‘n vermoeidheid geleid dat hij op advies van de huisarts de komende periode rustig aan moet doen”, liet het management van de rapper donderdag weten.

Oplossing 

Omdat de opnames van The Voice Kids nog in volle gang zijn, kijkt RTL naar een oplossing. “Wij hopen dat Lars zich snel weer de oude voelt. Op dit moment zijn wij samen met zijn management aan het bekijken hoe hij invulling kan geven aan de geplande opnames voor The Voice Kids.”

Talkshows 

RTL liet ook in de strijd om de kijkcijfers bij de talkshows de concurrentie de hielen zien. Beau haalde flink uit met 1.430.000 kijkers, terwijl De Vooravond met 961.000 kijkers niet boven het miljoen kwam. Op1 deed het met 807.000 zelfs nog een stuk minder.

Meer over