Vrijdag 15 september 2023

De TV van gisteren: Numidia en Nick Schilder bezorgen kijkers kippenvel in Samen voor Marokko

16 september 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Screenshot Samen voor Marokko (BNNVARA)
Nadia Moussaid en Khalid Kasem bundelden vrijdagavond hun krachten op NPO 1 in Samen voor Marokko: een uitzending met als doel geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De presentatoren kregen versterking van bekende (Marokkaans-)Nederlanders. Onder wie Numidia El Morabet en Nick Schilder, die momenteel te zien zijn in Beste Zangers.

Numidia, die van Marokkaanse komaf is, heeft speciaal voor Samen voor Marokko een bewerking gemaakt van het nummer Motherland van Nathalie Merchant. "Ik vertel in het Berbers hoe connected ik mij altijd blijf voelen met Marokko. Ondanks dat ik in Nederland woon, voel ik de pijn hier. Het is mijn Marokko, het is onze Marokko, en ik vind dat we daar zo trots op moeten zijn." 

Het gelegenheidsduo laat weten elkaar al van vóór Beste Zangers te kennen: "Ja, The Voice Kids, toen Numidia de verkeerde coach koos: Angela Groothuizen", lacht Nick. Vervolgens laten kijkers massaal weten met 'kippenvel' naar het optreden gekeken te hebben. 'Prachtig en ontroerend', pent een kijker over de deels Engels, deels Berbers gezongen uitvoering. Een ander: 'Zo voelbaar.' De teller van het Rode Kruis stond aan het eind van de uitzending op 5,6 miljoen euro. De hoop is om wereldwijd 105 miljoen Zwitsere franken, vrijwel gelijk aan euro's, op te halen. 

Flikken Rotterdam

Vóór Samen voor Marokko, was op NPO 1 de start van het zevende seizoen van Flikken Rotterdam te zien. Wantrouwen binnen het team lijkt de rode draad te worden in deze nieuwe reeks en dat bezorgt ook kijkers spanningen. Op social media spreken kijkers van een 'mega spannend' begin. Er wordt ook gespeculeerd: 'Ik denk zelf dat Dries het lek is'. 

Holland's Got Talent

RTL 4 weet de kijker de komende vrijdagavonden goed te vermaken met Holland's Got Talent. Groot en klein talent maakte indruk, blijkt wel uit de reacties. Dit keer was het Chantal Janzen die een golden buzzer uitdeelde. 

2 voor 12 en De Geknipte Gast met Angela Schijf

Op NPO 2 ging een nieuwe reeks 2 voor 12 van start. Daarna hingen kijkers op dezelfde zender aan de lippen van Angela Schijf, die neerstreek in De Geknipte Gast. Ze vertelde Özcan Akyol openhartig over haar eetstoornis, tot bewondering van kijkers. 'Wat een sterke en mooie vrouw! Mooi interview', klinkt het.

Humberto

In Humberto ging het dak eraf dankzij het hiphopoptreden van John Williams. Met Jump Around kreeg hij de hele studio aan het swingen. Op Frits Wester na dan.

Vandaag Inside

En in Vandaag Inside werd er, als vertrouwd, gegierd. Om een 'kenau' in Lang Leve De Liefde en... tsja. Kijk zelf maar: 

Meer over