Kijkcijfers zaterdag 19 december 2020

De TV van gisteren: bijna 1,5 miljoen kijkers voor seizoensslot Oh, Wat Een Jaar!

20 december 2020 09:01 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Oh, Wat Een Jaar! was zaterdagavond alweer toe aan de laatste aflevering van het seizoen. Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Carlo Boszhard namen voor nu afscheid van bijna 1,5 miljoen kijkers.

De tijdreis met 'veteranen' Patricia Paay (71) en Gerard Cox (80) naar 1964 op RTL 4 was goed voor 1.485.000 kijkers. Hiermee was Oh, Wat Een Jaar! het best bekeken programma van de zaterdagavond - op het Achtuurjournaal na (1.905.000 kijkers, NPO 1). Kijkers waren echter wel kritisch: ze vonden de outfits dit keer niet stroken met het jaartal.  

Even tot hier

Ook voor Even tot hier was het de laatste aflevering van het seizoen. Niels van der Laan en Jeroen Woe namen nog even goed het nieuws op de hak. Daar kregen ze hulp bij van niemand minder dan Youp van 't Hek, die de coronaversie van zijn beroemde kersthit Flappie zong: Wappie.  

Sterren op het doek 

Nog een tv-programma dat zaterdagavond voor dit jaar afscheid nam: Sterren op het doek. Dit seizoensslot met presentator Tom Egberts was goed voor 686.000 kijkers op NPO 2. Kijkers lopen weg met Egbers, maar sommigen zijn niet te spreken over het door hem gekozen doek.

Kamp van Koningsbrugge

Wat voorlopig wél nog even doorgaat, is Kamp van Koningsbrugge (NPO 1). Het programma waarin mannen en vrouwen de loodzware opleiding van de Special Forces doorstaan, behaalde ook deze zaterdag de top tien met 933.000 kijkers. 

Meer over