Rene van der Gijp maakt tongen los met homofobe uitspraken

Het was gisteren een succesvolle avond voor Nederland 1. Met als hoogtepunt de allerlaatste Spoorloos Extra. Ondertussen maakte René van der Gijp de tongen los met zijn homofobe praatjes in VI.

Spoorloos Extra blikte voor de laatste keer terug op een bijzonder verhaal. Dit keer was het de beurt aan Gui (foto), die dacht als enige een Columbiaanse natuurramp te hebben overleefd. Niets was minder waar: hij bleek gewoon een bastaardzoon te zijn. Gelukkig vond hij zijn familie wel, dat onder toeziend oog van 1.338.000 kijkers.

Nederland 1 domineert

Ook de rest van de avond domineerde Nederland 1 de Nederlandse televisieschermen. Naast het Journaal waren ook Groeten van Max (1.054.000) en We Zijn Er Bijna! (1.139.000) populair.

Praatcijfers: Voetbal International

Toch was Voetbal International het meest besproken programma van de avond. Dit met dank aan René van der Gijp. Naar aanleiding van de eerste KNVB-boot tijdens de Gay Pride Canal Parade ventileerde hij zijn mening over homoseksuele voetballers. Zo stelde hij dat “voetbal geen sport is voor homo’s”. Dit schoot bij menig twitteraar in het verkeerde keelgat.

Anderen konden wel om zijn flauwe grappen lachen:

Meer over:

Reageren