Kijkcijfers zaterdag 29 oktober 2022

De TV van gisteren: The Big Show met Ruben Nicolai trapt af met ruim 1 miljoen kijkers

30 oktober 2022 10:23 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Tom Cornelissen
RTL 4 is 'eindelijk' af van het teleurstellend scorende laatste seizoen van Lego Masters. Zaterdagavond trapte The Big Show met Ruben Nicolai af met 1.047.000 kijkers. De show en vooral de stem van Ruben worden druk nabesproken.

The Big Show met Ruben Nicolai bestaat uit zes grappige, vaste programmaonderdelen. Zo is er 'de ster van de show', waarin een nietsvermoedende, onbekende Nederlander naar de studio wordt gelokt. En 'send to all', waarin een BN'r zijn of haar telefoon aan Ruben moet geven, die vervolgens een vreemd berichtje naar al zijn contacten stuurt. 

Kijkers verdeeld over The Big Show met Ruben Nicolai

Kijkers zijn verdeeld over de nieuwe RTL 4-show. De een smult van het amusement, de ander wordt niet goed van Rubens geschreeuw en noemt het 'een slechte rip-off van de Engelse versie'. 

De Grote Kleine Treinencompetitie

Na Ruben Nicolai, is André van Duin de winnaar van de avond. De Grote Kleine Treinencompetitie blijft week na week goed scoren, dit keer met 1.011.000 kijkers op NPO 1.

Sterren op het Doek

Op NPO 2 startte een nieuwe reeks Sterren op het Doek (830.000 kijkers). Özcan Akyol interviewde voetbaltrainer Ronald Koeman, terwijl er drie portretten van hem geschilderd werden. Dat vond ook hijzelf wat confronterend. Sommige kijkers verwachtten een 'Tjitske Reidinga moment'. 

Matthijs gaat door

Na De Grote Kleine Treinencompetitie was Matthijs gaat door goed voor 812.000 kijkers op NPO 1. Onder anderen Duncan Laurence trad op. Kijkers waren vooral onder de indruk van de 90-jarige tv-coryfee Koos Postema. 

Renze Op Zaterdag 

Renze Klamer nam het stokje van Humberto Tan over. De eerste Renze Op Zaterdag trok 512.000 kijkers naar RTL 4, die Catherine Keyl Rob Goossens een standje zagen geven.

I Want Your Song en De Alleskunner VIPS

Beter dan de WK-special van I Want Your Song, waarin Mart Hoogkamer voor het oog van 350.000 kijkers op SBS6 een nieuw voetbalvolkslied koos. Daarna was de finale van De Alleskunner VIPS goed voor 773.000 kijkers op de zender van John de Mol. Déze twee BN'ers uit de spelshow onthulden na de uitzending hun relatie.

Meer over