Kijkcijfers vrijdag 18 december 2020

De TV van gisteren: The Voice blijft ook De Slimste Mens de baas

19 December 2020 08:57 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Met De slimste mens heeft The voice of Holland er sinds deze week nóg een geduchte concurrent bij. Maar de talentenjacht op RTL 4 blijft zowel de kennisquiz als Ik vertrek de baas op de vrijdagavond.

2.083.000 kijkers zagen de voorlaatste auditieronde, waarin de coaches talenten voor elkaars neus wegkapen. Ali B was een pretletter als altijd, maar kijkers werden vooral blij verrast door Anouk. Waar de zangeres de afgelopen afleveringen behoorlijk chagrijnig overkwam, leek ze nu juist positief en vrolijk. 

Ik vertrek

Ik vertrek was deze vrijdagavond goed voor 1.405.000 kijkers op NPO 1. Sommigen van hen waren nogal ondersteboven van de aflevering, want - spoiler alert - er ging níks mis. Na maar liefst drie keer geëmigreerd te zijn, weten Laurens en Brigitte wel van wanten. In Duitsland, maar ook in Spanje. 

De Slimste Mens

Met 1.354.000 kijkers sloot De Slimste Mens de eerste week niet af met een kijkcijferrecord. Nieuwkomer was auteur en columnist Eva Posthuma de Boer, de vrouw van Undercover-acteur Frank Lammers. Ze nam het op tegen Alex Klaasen en Emma Wortelboer - die nog altijd de grote publieksfavoriet is.

Beau en Op1

Kijkers waren lyrisch over de comeback van Jeroen Pauw bij Op1. Pauw viel in voor Astrid Joosten en Paul de Leeuw, die momenteel in quarantaine zitten. "Een verademing", oordeelden sommige van de 919.000 kijkers over Pauws altijd knappe interviewwerk. Toch was het Beau die met 1.007.000 op RTL 4 de best bekeken talkshow was.  

Meer over