Kijkcijfers van vrijdag 19 februari 2021

De TV van gisteren: TVOH en Flikken nek-aan-nek

20 februari 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL
De twee kijkcijferkanonnen van RTL 4 en NPO 1 gingen vrijdagavond weer de strijd met elkaar aan op prime time.

Net als vorige week was het wederom een nek-aan-nek-race om te bepalen of The voice of Holland of Flikken Maastricht er met de overwinning vandoor ging. En net als vorige week trok TVOH net aan het langste eind. Naar de talentenjacht keken 1.98 miljoen mensen en naar de politieserie 1.92 miljoen mensen. Gezien de meetmethode zou je kunnen zeggen dat het 'too close to call' is. Met beide programma's werd uiteraard volop meegeleefd via de sociale kanalen.

Red Light start sterk

Vrijdagavond ging ook de nieuwbakken dramaserie Red Light van start op NPO 1. Halina Reijn en Carice van Houten waren betrokken bij het maken van de serie en spelen ook de hoofdrollen. Daarnaast zijn er ook veel Vlaamse acteurs te zien. Red Light begon heel behoorlijk met een aantal van 1.18 miljoen kijkers.

De talkshows

Uiteraard werd vrijdagavond ook weer lekker gekeuveld aan de diverse talkshowtafels. Dat begon rond de klok 19.00 uur op NPO 1 met De Vooravond, waar 1.02 miljoen mensen op afstemden. En dat is een stuk meer dan het oudere broertje Op1, waar 858.000 mensen naar keken. Jinek deed het op de late avond een stuk beter met 1.39 miljoen belangstellenden.

SBS bungelt onderaan

Voor SBS 6 is het lastig om op te boksen tegen al het kijkcijfergeweld bij de NPO en RTL. Het deed een poging met IJsmeesters: een ijskoud kunstjemaar slechts 584.000 mensen keken ernaar. Dat is wel iets meer dan vorige week. Naar Lange leve de liefde keken 569.000 mensen.

Meer over