2Doc kort: All cats are grey in the dark

Onvoorwaardelijke liefde voor katten

NPO 2 - woensdag 30 november om 23:28

© VPRO
Christian en zijn twee poezen zijn onafscheidelijk. Hij neemt ze overal mee naar toe. Nu zijn Marmelade zwanger is, breken er spannende tijden aan: Christian bereidt zich in voor op zijn rol van liefhebbende vader. 2Doc Kort: All Cats Are Grey in the Dark laat zijn verhaal zien.

Katteneigenaren grappen weleens (half) dat hun huisdieren hen slechts tolereren omdat zij voor eten zorgen. De 'baasjes' moeten blij zijn dat ze in hetzelfde huis mogen wonen. In 2Doc: All Cats Are Grey in the Dark gedraagt de Zwitser Christian zich daadwerkelijk als dienaar van zijn poezen Marmelade en Katjuscha.

2Doc

De drie zijn onafscheidelijk. Hij neemt ze overal mee naar toe, zelfs naar een après-skibar. Nu Marmelade zwanger is van een raskat, breken er spannende tijden aan voor de wereldvreemde Christian. Hij bereidt zich voor op de nieuwe rol die hem te wachten staat: die van liefhebbende vader.

Lasse Linder

Regisseur Lasse Linder maakte het afgelopen jaar met zijn documentaire furore op verschillende filmfestivals wereldwijd, waaronder het Nederlandse IDFA. (HH)

Meer over