2Doc: Zoek!

Met tomeloze inzet zoeken naar vermiste personen

NPO 2 - maandag 7 november om 20:26

© KRO-NCRV
Met tomeloze inzet zoeken dierenartsen Esther van Neerbos en Janette Kruit met speciaal getrainde honden naar vermiste personen in en rond het water. De samenwerking met de politie loopt niet altijd even soepel. In 2Doc: Zoek! zie je het verhaal van de dierenartsen.

Voor nabestaanden van vermiste personen is het van groot belang dat het lichaam gevonden wordt. Dan pas kan er echt afscheid worden genomen. De 2Doc: Zoek! laat de tomeloze inzet zien van Esther van Neerbos en haar levenspartner Janette Kruit, die met hun stichting Signi naar in of rond het water vermiste personen zoeken. Dit doen ze naast hun dierenartsenpraktijk.

2Doc: Zoek!

Met speciale apparatuur en met de van jongs af aan getrainde honden zoeken ze het water af. De sportduikers - ook vrijwilligers - maken 'de klus' af als ze iets afwijkends op de bodem vinden. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, voordat de stroming het lichaam naar een andere plek brengt. De samenwerking met de politie verloopt stroef. En dan krijgt de stichting ook nog eens een forse boete opgelegd.

Meer over